Ecoprinten tijdens Open Monumentendag

De Stichting Klooster Sibculo geeft Open Monumentendag dit jaar een extra actief karakter. Bij het museum Zichtbaar Verleden kunnen bezoekers op zaterdag 14 september van 9.00 tot 16.00 uur deelnemen aan diverse activiteiten. Ook is het kloosterterrein die dag één van de ‘gouden locaties’ van de Beleefdag Twenterand.

Ecoprinten

De meest opvallende activiteit is de workshop Ecoprinten. Ecoprinten is het maken van afdrukken van bladeren, bloemen en planten op papier of stof. De afdrukken maak je met behulp van stomen. De natuurlijke kleurstoffen in de materialen maken, met een beetje oefening, perfecte prints. Ecoprinten is een mooie techniek om bijvoorbeeld originele kaarten of sjaals te maken.
De workshop wordt gegeven van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. Deelnemen kost 20 euro, bij de prijs zijn de materialen inbegrepen, evenals koffie of thee met cake. Opgeven kan tot 12 september via info@kloostersibculo.nl of tijdens openingsuren in het museum.

Routes, netwerken en verbindingen

De Open Monumentendag heeft dit jaar als thema ‘Routes, netwerken en verbindingen’. Bij het museum beginnen diverse wandelroutes die bezoekers kunnen lopen. Routeboekjes zijn verkrijgbaar in het museum.

Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen fossielen zoeken waarbij ze de gevonden fossielen mogen houden. Daarnaast kunnen zij zich uitleven met oud-Hollandse spelen of op het meer hedendaagse springkussen.

Beleefdag Twenterand

Gastvrij Twenterand organiseert op 14 september de Beleefdag Twenterand. Meerdere fietsroutes leiden bezoekers en inwoners van Twenterand dan langs ‘gouden plekken’ waar ondernemers hun activiteiten open stellen voor publiek. Het kloosterterrein is één van die gouden plekken. In het kader van de Beleefdag kunnen bezoekers een gratis rondleiding krijgen over het kloosterterrein en het museum bezoeken.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Stichting Klooster Sibculo

Gerelateerde berichten